top of page

נשים שמובילות שינוי: יום האישה 2025 – שוויון בעשייה ובחזון!

תמונת הסופר/ת: מיכל ברוטפלדמיכל ברוטפלד

נשים מובילות שינוי



נשים פורצות דרך: שוויון אמיתי במעשים – חגיגת שינוי לכבוד יום האישה 2025!"

 

 

לציון יום האישה הבינלאומי 2025, חברות רבות מציינות את חשיבות השוויון המגדרי, ומביאות לשיח הציבורי את השינוי שהן מובילות בעשייה ובמהות.  כתר ו-אורגניקזון מציעות לנו שתי דוגמאות חיות לשינוי האמיתי שמתרחש בשוק העבודה, עם מוטיב משותף – הנשים בתעשיות השונות לא רק משתלבות אלא גם מובילות אותה לעתיד שוויוני ומתקדם.


כתר – שוויון שנעשה מציאות

במהלך קמפיין  AI ליום האישה 2025 של חברת כתר, חברת הייצור הגדולה, שואפת להמחיש את הצעד הגדול לעבר שוויון מלא בין גברים לנשים בשוק העבודה. בסרטון הקמפיין, נעשה שימוש בבינה מלאכותית כדי להציג נתונים הממחישים מציאות שעד לפני מספר שנים הייתה נראית כחלום רחוק – 65% מהנהלת מטה כתר הן נשים , ונתון זה אינו דמיוני אלא תוצאה של עבודה קשה ומדיניות ברורה להעדפה מתקנת.

המסר המרכזי של כתר הוא שהפערים המגדריים בתעשייה ובחברה הישראלית לא חייבים להיות דמיוניים. החברה מציגה בפועל תמונה של שוויון, בה 60%  ממהנדסי הייצור בכתר הן נשים ו30%  משתתפות בתוכניות פיתוח והכשרה.  זהו שינוי של ממש – מהפך שלא נוגע רק למילים או לקמפיינים, אלא למעשים.

בחלק מהמהלך, כתר ממשיכה להוביל את הדרך עם תוכניות לעידוד נשים לתפקידי ניהול וייצור, כמו גם יישום יוזמות שמטרתן להגדיל את ייצוג הנשים בתעשיות השונות. החברה דוגלת בשוויון לא רק בשטח, אלא גם בהשוואת שכר ובתיקונים רטרואקטיביים של פערי השכר בין נשים לגברים בתפקידים דומים.



כתר- צילום יאיר צימרמן
כתר- צילום יאיר צימרמן



אורגניקזון – נשים מעצבות את הדרך בתחום הצרכנות האורגנית



בזמן שכתר משדרת את המסר החברתי-תעשייתי שלה, אורגניקזון מציגה את המהפכה הנשית מזווית קצת שונה – בתעשיית הצרכנות האורגנית והאקולוגית. שרונה רומנו לזר, מייסדת החברה, הפכה לדמות מופת בתחום הצרכנות הטבעית והאורגנית, תוך שהיא מדגישה את החשיבות של עבודה שממוקדת ברווחת הלקוח ובשמירה על הסביבה.

שרונה, כמו נשים רבות בתעשייה, שואפת להגיע לאיזון בין קריירה לחיי משפחה, ומובילה את אורגניקזון להיות לא רק חברה עסקית מצליחה, אלא גם מקום שמחויב לערכים של קיימות, בריאות ושוויון. האתגר הגדול שלה היה לעבור מעבודות ניהול בכירות, אל הקמת עסק עצמאי שמייצג ערכים שהיא מאמינה בהם – בריאות, סביבה ועתיד טוב יותר לכולנו.

ההבנה שצריכת מוצרים טבעיים ואורגניים משפיעה לא רק על הבריאות האישית, אלא גם על כדור הארץ, היא שהובילה את אורגניקזון ליצור מותג כמו ecoLove,  המציע מוצרים אקולוגיים וידידותיים לסביבה, כשלצידם עומדים ערכים של שקיפות, קיימות ושוויון.



שרונה רומנו לזר
שרונה רומנו לזר



המוטיב המשותף: נשים שמובילות שינוי

כמו כתר, שגם בה הנהלת החברה מורכבת בעיקרה מנשים, גם ב אורגניקזון נשים לא רק משנות את המציאות בעסק, אלא מגדירות מחדש את הדרך בה נשים יכולות להוביל ולהצליח. בשני המקרים מדובר בחברות שמובילות את השוק לא רק בעשייה עסקית, אלא גם במאבק מתמשך לשוויון המגדרי, מתוך הבנה עמוקה כי שינוי אמיתי מתחיל מבפנים – מהנהלות ועד צוותי הייצור והפיתוח.

החברות הללו מדגימות שהשוויון לא נשאר רק בהצהרות – הוא מתממש בעשייה. כתר מציבה את הנתונים המרשימים של ייצוג נשי בתפקידים בכירים, לצד תוכניות פיתוח שנועדו להמשיך ולקדם את הנשים בתעשייה. אורגניקזון, לעומת זאת, שואפת להשפיע על שוק הצרכנות באמצעות מוצרים המשלבים ערכים של קיימות, בריאות ושוויון, ומובילה את הדרך בהבנת הצרכים המיוחדים של השוק האורגני, תוך שמירה על איזון בין קריירה לחיי משפחה.


סיכום: הווה שמוביל את העתיד

ב-2025, חברות כמו כתר ואורגניקזון מציבות דוגמה מצוינת לשוויון במעשים, לא במילים בלבד. הן מצליחות להפוך את מה שהיה בעבר דמיוני – השתלבות נשית בהיקפים נרחבים בתעשייה – למציאות, ובכך משדרות מסר חזק של empowerment נשי, היכול להוות מקור השראה לכל תעשייה. יום האישה ב-2025 כבר לא מתאר את הדרך שצריך לעבור, אלא את הדרך שכבר התרחשה.

 

 


bottom of page